23. 5. 2020
🔥‼️INTERVENCIJA‼️🔥 Včeraj zvečer smo ob 19:53 prejeli poziv, da gre za požar na Kemijskem inštitutu na Hajdrihovi ulici. Zagorela je nadtlačna laboratorijska komora. Zaradi visokih temperatur je počila cev vodovodnega omrežja, ki je zalila več prostorov stavbe. Skupaj z gasilci Gasilska brigada Ljubljana - Ljubljana Fire Brigade smo požar pogasili in iz zalitih prostorov izčrpali vodo. Izvedli smo pregled vseh prostorov, izmerili morebitno povišano koncentracijo nevarnih plinov v prostorih, preverili stanje električnega in plinskega omrežja, ter nadtlačno prezračili vse prostore. Domov smo se vrnili okoli 23:30. Izvozili smo s 3 vozili in 16 gasilci.
4. 5. 2020
Danes so se na nas spomnili Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib in pripravili dobro objavo. Hvala za pozornost! :)
1. 5. 2020
🔥‼️INTERVENCIJA‼️🔥 Ponoči ob 2:03 so nam zazvonili pozivniki. Na ljubljanski deponiji ob RCERO na Cesti dveh cesarjev je zagorel večji obseg odloženih odpadkov. Iz našega društva smo se na poziv odzvali s 15 člani in 3 vozili. Pogasili in premetali smo okoli 3000 m³ gorečega materiala. Intervencijo smo uspešno zaključili skupaj s kolegi iz Gasilska brigada Ljubljana - Ljubljana Fire Brigade, PGD Bizovik, Gasilsko društvo Ljubljana mesto in Pgd Podutik-Glince ter se šele okoli 6. ure vrnili v gasilski dom. Želimo vam miren preostanek praznikov.
23. 4. 2020
Eden mejnikov v gasilski karieri je tudi gasilski krst. 🚨 Čas zanj nastopi, ko gasilec prvič z ročnikom pogasi požar! 🔥 S ponosom lahko povemo, da smo na zadnjih intervencijah na deponiji odpadkov in v naravi krstili kar trikrat. 🤝 Gasilce še enkrat na suhem pozdravljamo v naše vrste ter želimo veliko sreče, dobre volje in uspeha na gasilski poti! 💌 Bravo Aco, Rok in Urban! 👍💦💦
19. 4. 2020
🔥‼️INTERVENCIJA‼️🔥 Včeraj je ob 13:39 zagorelo na Cesti dveh cesarjev. Na ljubljanski deponiji je prišlo do požara mletih komunalnih odpadkov. Ogenj smo skupaj z Gasilska brigada Ljubljana - Ljubljana Fire Brigade in PGD Ljubljana - Trnovo pogasili ter premetali okoli 400 m³ tlečih odpadkov. Izvoz PGD Vič je štel 13 gasilcev in 3 vozila.