14. 10. 2018
Kako gasilci ukrepamo ob prometni nesreči? Na prikazni vaji s PGD Lj - Rudnik vam bomo prikazali tehnični poseg na vozilu, ko je v njem ukleščena oseba. Kaj mislite, kako težke so t.i. "jaws of life"? S prikazno vajo pričnemo ob 15:30. Danes je Preventivni dan PGD Vič, pridite!
14. 10. 2018
Ste vedeli, da se stanovanja danes zaradi sodobnih umetnih materialov v primeru požara že v 2-3 minutah lahko napolnijo s strupenim dimom? Lani smo vam omogočili, da ste preizkusili obleko, opremo in izkušnjo gasilca pri preiskavi zadimljenega prostora. Letos vas postavljamo v vlogo ujetega stanovalca! Preizkusite, kako vas iz zadimljenega objekta evakuiramo gasilci z uporabo reševalne maske. Samo od 16. let naprej. Samo Danes je Preventivni dan PGD Vič. Všečkaj in povabi frende!
14. 10. 2018
Plidite otloci pogledat gasilski dom in gasilske avte! Danes je Preventivni dan PGD Vič od 14h do 18h na parkirišču gostilne Pri Žabarju zraven viškega gasilskega doma. 👨‍🚒🚒👩‍🚒 Uiuiuiui! Delite še za vse plijateljčke iz vltca!
13. 10. 2018
Ponovite osnove oživljanja in nudenja prve pomoči otrokom in odraslim ob najpogostejših nezgodah. Preverite, če bi znali uporabiti svoj avtomobilski komplet prve pomoči in spoznajte, zakaj je dobro doma imeti protiopeklinski gel! 🚑 Protiopeklinski gel je del kompleta za kuhinjo in kurilnico, skupaj z detektorjem dima, ki vas pravočasno opozori na požar, in ustreznim gasilnim sredstvom - gasilnikom na prah ali požarno odejo. Gel hitro zmanjšuje širjenje opekline ali oparine in deluje protibolečinsko - tudi v primeru sončnih opeklin! Kupite ga lahko že ta vikend. Potrdite udeležebo na FB dogodku Jutri bo Preventivni dan PGD Vič
13. 10. 2018
Poznate takšno omarico iz svojega bloka ali službe, vendar niste prepričani, kaj je v njej in kdaj ter kako jo uporabiti? Letos vam bomo prvič predstavili tudi zidni hidrant oz hidrantno omarico in njeno delovanje. Lahko jo boste tudi preizkusili in pogasili požar! Delite za prijatelje in sosede, ki živijo v bloku! Jutri bo Preventivni dan PGD Vič.