22. 11. 2017
Danes bolj zgodovinsko obarvana objava, namreč 22. novembra 1872 so hrabri Andrej Knez, Tomaž Ločniškar, Gašper Šušteršič in Ernest Lang v gostilni Bobenček (na današnji Bobenčkovi cesti na Viču) zbrali pogum, sredstva in prostovoljce za ustanovitev Prostovoljne požarne brambe Vič – Glince. Do današnjega jubileja, 145. rojstnega dne društva, se nas je zbralo kar 1093 aktivnih članov, ki so in še vedno delujemo v gasilstvu na Viču. Ob tej priložnosti izražamo veliko hvaležnost več kot 30.000 podpornim članom, ki že celih 145 let s prispevki podpirate svoje gasilsko društvo. Z vami in za vas tudi v prihodnje - Na pomoč!
16. 11. 2017
V ŠOLI GORI ampak samo za vajo! Včeraj smo sodelovali pri vaji evakuacije obeh enot OŠ Vič. Učenci in učitelji so izvedli evakuiranje iz šolskih poslopij v primeru nesreče, kar so naredili varno in hitro. Vodstvo šole je vodenje in pravilne postopke alarmiranja in evakuacije izvedlo zelo učinkovito, s čimer se potrjuje nujnost in uspešnost vsakoletnega usposabljanja s področja evakuacije, ki ga že vrsto let izvajamo skupaj. Po koncu vaje smo najmlajšim predstavili še opremo v gasilskem vozilu, preizkusili pa so se tudi v rokovanju z ročnikom. Letos smo v prekratkem mesecu požarne varnosti - oktobru in še v novembru sodelovali pri večini vaj evakuacij javnih in tudi nekaterih zasebnih vzgojno-izobraževalnih ustanov na Viču, kar bomo ohranjali ter krepili tudi v prihodnje.
22. 10. 2017
8. 10. 2017
Nekatere stvari se je bolje učiti drugje kot doma! SAMO DANES - Preventivni dan PGD Vič med 14h in 18h
3. 10. 2017
Viški gasilci imamo nov defibrilator! S tem smo zelo dvignili možnost za uspešno posredovanje ob nenadnih zastojih srca. Ponosno pa tudi sporočamo, da se je ekipa okrepila za 2 gasilca bolničarja, saj sta Irena Petrič in Urban Lečnik Spaić uspešno zaključila Tečaj PNMP za prve posredovalce. Delovanje AED bomo predstavili v nedeljo, obiščite Preventivni dan PGD Vič!