10. 12. 2018
Verjetno smo že pozvonili tudi pri vaših vratih in vam prinesli gasilski koledar ter vam zaželeli srečo. Če vas ni bilo doma ali niste mogli do vrat, smo vam pustili manjši, enolistni koledar. Če bi želeli tudi večjega, nam pišite na FB in se dogovorimo, kako ga lahko dobite!
5. 12. 2018
"Prostovoljci nimajo nujno veliko časa, imajo pa veliko srce." ~ E. Andrew Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva HVALA kolegicam in kolegom iz gasilskih vrst za vse zabavne in koristne ure, ki jih preživimo skupaj.
4. 12. 2018
Zahvaljujemo se Zavarovalnica Triglav za donacijo v okviru novoletne preventivne akcije Za boljši jutri! Donirana sredstva v višini 3.600 € bomo namenili nakupu nove visoko zmogljive črpalke, saj smo ob intenzivnih nalivih in nevihtah v letošnjem letu doslej črpali vodo iz vsaj 20 stanovanjskih objektov, odpravljanje posledic vremenskih ujm zaradi podnebnih sprememb pa bo ena naših najobširnejših nalog tudi v prihodnosti. Preberite celo sporočilo dogodka http://pgd-vic.com/wp-content/uploads/ZA-BOLJ%C5%A0I-JUTRI-PGD-LJUBLJANA-VI%C4%8C.pdf
22. 11. 2018
Danes praznujemo 146. obletnico ustanovitve gasilskega društva na Viču. V dar smo dobili novo državno zastavo in drog, ki ju je daroval naš občan Matej Sojar, strokovno postavilo pa podjetje Vidaflag. Hvala!
17. 11. 2018
Sinoči smo v PGD pripeljali novo gasilsko vozilo GVL-1! Gasilsko vozilo za logistiko je opremljeno s tehnično-reševalno opremo, ima pa tudi logistični del z nakladalno rampo. Prostor za standardizirane vozičke omogoča hitro prilagoditev opreme za širok nabor gasilskih intervencij, hkrati pa izboljšuje logistične kapacitete javne gasilske službe MOL, saj omogoča tudi prevoz logističnih vozičkov poklicnih kolegov iz GBL. Z novim vozilom smo zelo izboljšali operativne zmožnosti viškega društva -- zdaj lahko na kraj intervencije pripeljemo naenkrat skupno 19 gasilcev (prej 12), s popolnoma opremljenimi ekipami gasilcev pa zdaj lahko posredujemo na 3 različnih lokacijah istočasno (prej 2). Nakup in opremo vozila v vrednosti 179.613,06 € je omogočila Mestna občina Ljubljana s sofinanciranjem v višini 59.392,90 €, Gasilska zveza Ljubljana s sofinanciranjem opreme v višini 13.459,82 €, pomemben del pa smo pokrili tudi z večletnim varčevanjem prispevkov občanov in podjetij s področja Viča in MOL. Vsem se viški gasilci iskreno in iz srca zahvaljujemo za podporo!